Waarom meedoen aan de loterij

Jantje Beton LoterijJantje Beton wil voorkomen dat vrij buitenspelen uit het leven van een kind verdwijnt. Want spelen en bewegen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Maar wist u dat 1 op de 5 kinderen niet of slechts één keer per week vrij buitenspeelt? En dat 80% van de kinderen onvoldoende beweegt? Daarom ondersteunt Jantje Beton scholen om geld op te halen tijdens de Loterij voor buitenspelen tijdens en na schooltijd.

50% voor de school
Scholen mogen de helft van de opbrengst van de verkochte loten besteden aan het schoolplein of buitenactiviteiten. Met de andere helft ondersteunt de school buitenspeelprojecten van Jantje Beton. Buitenspelen geeft kinderen energie en het levert ook nog eens een positieve bijdrage aan het concentratievermogen en de leerprestaties. Jantje Beton zet kinderen daarom graag spelenderwijs in beweging.

Iedere basisschool kan deelnemen aan de Loterij.

Een superleuke actie voor en door kinderen

Tijdens de loterij verkopen uw leerlingen loten à € 3 aan familie en vrienden. De helft van de opbrengst mag uw school zelf besteden aan bijvoorbeeld een mooi speeltoestel, een schoolreisje of nieuwe spelmaterialen voor elke klas.

Vergroten van speelkansen

  • Het schoolplein biedt kinderen goede mogelijkheden om tijdens en na schooltijd actief te zijn en hun batterij op te laden. Kinderen geven aan dat het schoolplein in de top 3 van favoriete plaatsen om te spelen staat. Een belangrijke (speel)plek dus!
  • 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En 80% van de kinderen beweegt onvoldoende.
  • Tijdens het spelen leren kinderen belangrijke vaardigheden die nodig zijn om op te groeien tot gezonde en evenwichtige volwassenen.
  • Ieder jaar komen rond de 70.000 kinderen in actie met de Jantje Beton Loterij. Voor hun eigen school én voor kinderen voor wie buitenspelen niet zo vanzelfsprekend is.
  • De helft van de opbrengst van de verkochte loten is voor uw school. Een lot levert € 3 op. Hiervan gaat € 1,50 naar uw school.
  • Met de andere helft ondersteunt uw school buitenspeelprojecten van Jantje Beton.
  • U kunt kiezen uit twee actieperiodes: in mei of september. En alle groepen van uw school mogen meedoen.
  • Deelname is gratis. Jantje Beton levert alle benodigde materialen aan en begeleidt de organisatie.
  • De loten kunnen worden verkocht via contante verkoop of een éénmalige machtiging. Wel zo veilig!

Samen in actie voor buitenspelen!

In de afgelopen 20 jaar hebben duizenden scholen met de opbrengst van de Loterij hun buitenspeelmaterialen aangeschaft, speeltoestellen opgeknapt en extra voorzieningen op het plein aangebracht. Zo hangen de leerlingen van RK Basisschool De Berkhaag in Herwen na deelname aan de Jantje Beton Loterij regelmatig ondersteboven van plezier aan hun nieuwe duikelrek. En de leerlingen van CBS De Zwaluw in Leiden zijn super blij met hun nieuwe zand- en watertafel! Bekijk inspirerende voorbeelden van wat scholen met de opbrengsten van de loterij doen.

Interessant?

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan

Deel dit artikel:

Hoe werkt de loterij? Verkoop via machtiging

Hoe werkt de loterij? Contante verkoop

LOTERIJ 2016

Vul hierboven jouw 8-cijferige lotnummer in.

nieuws over de loterij

Partner