Subsidie voor buitenspeelactiviteiten

kindersubsidieBuitenspelen is leuk én gezond! Kinderen in Nederland geven aan vaker buiten te spelen als hun buurt minder saai zou zijn. Zij weten als geen ander wat hen motiveert om buiten te spelen. Daarom heeft Jantje Beton een kindersubsidie. Jonge avonturiers kunnen hun gave buitenspeelidee voor kinderen uit de buurt met deze subsidie realiseren.

Wow! Kinderen hebben massaal subsidie aangevraagd voor een gaaf speelidee tijdens de Buitenspeeldag of voor een ander moment in het jaar. Alleen in de regio Den Haag e.o. is er mede dankzij Fonds 1818 nog subsidie beschikbaar voor activiteiten! Bekijk hier in welke regio het nog mogelijk is om subsidie aan te vragen.

 

Voorbeelden van buitenspeelideeën


Mega JengaStraatfeest met alle buurtkinderen
‘Een groot straatspeelfeest voor alle kinderen bij ons uit de buurt!’ Dat wilden Linda, Wessel en Lucas uit Steenbergen. Daarom deden zij een aanvraag bij Jantje Beton voor subsidie om dit leuke Buitenspeelidee uit te kunnen voeren. Meer dan 25 kinderen hebben mee kunnen spelen op het geweldige straatfeest! Je kon er onder andere darten en Reuze Jenga spelen.

Kasteelhut in Vuren
Het Buitenspeelidee van Laurens, Geert en Rick was om tijdens de vakantie in Bouwdorp Vuren grote hutten te maken die op een kasteel leken, zodat er heel veel kinderen op bezoek konden komen. Nou, dat is gelukt! Samen met 140 andere kinderen is er niet alleen een heel grote hut gebouwd, maar ook andere kleinere hutten. Zo werd er een heus dorpje van hutten gebouwd.

Boogschieten en Boomklimmen

Boogschieten en boomklimmen
In Erlecom hadden Teun, Inge en Toon als Buitenspeelidee bedacht om te gaan boomklimmen en te gaan boogschieten. Bij een boer was er ruimte om dit idee uit te voeren. Ongeveer 30 kinderen konden onder begeleiding proberen de roos te raken of over een touw heen door de boomgaard te klimmen. “Het klimmen in e bomen was heel spannend” en “De tijd vloog voorbij” hoorden de ouders aan het eind van de dag.

OnderwaterwereldNieuwediepstraat_michiel Wijnbergh
Shamee, Valentino en Lex bedachten voor de Buitenspeeldag 2015 het fantasievolle thema Onderwaterwereld. In Den Haag werd die dag hun afgesloten voor verkeer en omgetoverd tot een heus onderwaterspektakel. Er werden diverse spelletjes in dit thema verzonnen. Ook de allerkleinsten van 0-4 deden mee met aangepaste spelletjes. Ruim 300 kinderen genoten volop van deze waterrijke Buitenspeeldag!

Harskamp_ Merel MaissanSpannende en hilarische activiteiten
In Harskamp bedachten Talitha, Marit en Luca voor de Buitenspeeldag 2015 diverse activiteiten. Zo konden de kinderen meedoen met het knotsgekke rokjesvoetbal, een verkleedestafette en het vang-een-kip spel. Of ze leefden zich uit op de spannende klimtoren. Namens de kinderen en organisatoren: ‘Wij hebben hier in Harskamp met ruim 100 kinderen een super gezellige middag gehad, mede mogelijk gemaakt door Jantje Beton. Onze hartelijke dank hiervoor!’

Kampen_ Merel MaissanOud Hollandse spellen en schminken
Spelen en samen zijn in speeltuin de Akelei in Kampen met alle kinderen uit de buurt. Dat was de wens van Kelly, Nick en Damian voor de Buitenspeeldag 2015. 450 kinderen speelden die dag in de speeltuin en deden mee met Oud Hollandse spellen, lieten zich schminken en konden buikschuiven op de buikschuifbaan. Damian(8 jaar): ‘Het leukst vond ik de buikschuifbaan. Er waren ook kinderen uit mijn klas. Ik heb heel veel zin in volgend jaar en hoop dat het weer zo leuk wordt’.

Noordwijk BuitenspeelideeGeen saaie speelplek meer
De speeltuin aan de Florahof in Noordwijk biedt weinig uitdaging. Daarom kwamen Tara, Rogier en Tim met een buitenspeelidee: een kist met buitenspeelgoed op het plein, zodat toch spellen konden worden gespeeld. Als verrassing kwam de wethouder vertellen dat hun wens voor een nieuwe speeltuin in vervulling zal gaan! Alle kinderen werden uitgenodigd om mee te denken.

Borger

Activiteiten voor jonge en wat oudere kinderen
Roos, Brenda en Bart uit Borger wilden een Buitenspeeldag waar zowel jonge als oudere kinderen zich konden vermaken. Daarom bedachten zij activiteiten waarvoor alle 150 kinderen uit de buurt van de Schulpenstraat wel iets leuks bij zat om te doen. Je kon sumoworstelen met een dik pak aan, springen op het springkussen en dansen met echte dansleraren! ‘Vet cool’ was het.

Alkmaar Marco Schilpp

Bungeetrampoline bij het buurthuis
Bij buurthuis Ambacht in Alkmaar kon het buitenspeelidee van Stan, Marlies en Bart worden uitgevoerd. Hun idee: een bungeetrampoline en een kimwand plaatsen bij het buurthuis. Voor de kleintjes bedachten zij een eendjesvangenbak en schminken. Ongeveer 150 kinderen genoten die dag van hun buitenspeelidee. “Stan, Marlies, Bart bedankt dat jullie dit hebben geregeld we hebben heerlijk gespeeld.” zei een van de kinderen uit de buurt.

Dokkum

Zelf een vlot bouwen met de Scouting
In Dokkum kwamen Nynke, Thomas en Anne-Johan met het buitenspeelidee om samen met de scouting een middag te organiseren waar je kon vlotten bouwen, skelteren op een hindernisbaan, stoepkrijten en schminken. Het idee kon worden uitgevoerd en de 100 kinderen uit de buurt hebben een fantastische dag gehad! ‘Het was de leukste dag van het jaar! ‘ zei Nynke.

foto: Gerard Til

Klimwand van acht meter hoog
Het buitenspeelidee van Timo, Lois en Elice voor de Buitenspeeldag in de Batavenstraat in ’s-Heerenberg was ook erg leuk. Ongeveer 300 kinderen genoten tijdens deze zomerse woensdag van alle spellen die in de straat waren uitgezet. Zo was er een buikschuifbaan en een heuse klimwand van wel acht meter hoog! Ook kon je er stoepkrijten en basketballen en nog heel veel andere spellen spelen. De kinderen vonden het geweldig!

akmaar 2014

Spuitende brandweerwagen
In Alkmaar werd de Falstafstraat afgezet. Het buitenspeelidee van Rick, Robin en Danique werd uitgevoerd! 240 kinderen deden mee met de klaar-over-race of werden geschminkt. Als grote afsluiter kwam de brandweer met een brandweerwagen. Met een grote straal water veranderde menig mooi geschminkt gezichtje in een kleuren-warboel.

buitenspeeldag2014 SchiedamVan alles te doen op het speelplein
Op de Buitenspeeldag 2014 was er van alles te doen op het speelplein in de wijk Sveaparken in Schiedam. De 200 kinderen uit de buurt konden onder anderen stelten lopen, skippyballen en springtouwen. Er was ook een leuke speurtocht door de wijk met allemaal opdrachten. Amber, Clenavieve en Laetisha hadden dit leuke buitenspeelidee bedacht. Jantje Beton leverde een financiële bijdrage om deze leuke dag mogelijk te maken.

Sveaparken Schiedam2

Spelen in het midden van de wijk
Dankzij het idee van Amber, Cienavieve en Hidde hadden ruim 250 kinderen uit de wijk een fantastische dag op het pleintje in het midden van de wijk. In Sveaparken in Schiedam konden alle kinderen uit de buurt meedoen met verschillende spellen zoals  koemelken, blikgooien, een reuzenpuzzel in elkaar zetten, maar ook steltlopen en een rodeostier waarop je kon zitten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een dag spelen op de drukke straat
Loek, Teun en Toon wonen in het Erlecom in de gemeente Ubbergen. Er is in het dorp geen speelplek en volgens de gemeente komt die er ook niet. Op het land van de boeren mogen zij ook niet spelen. Wel wonen er 34 kinderen in deze straat die en doorgaande weg is! Voor de Buitenspeeldag bedachten Loek, Teun en Toon daarom om de straat voor een dag af te zetten en gekke fietsen te huren

Oud Gastel_bewerkt-1Spelcircuit met 25 spellen
In het centrum van Oud Gastel hebben Ernson, Siem en Rik het idee bedacht om een spellencircuit te maken met maar liefst 25 spellen waaronder: verkeersborden verven, stoepkrijten, doelschieten, spijkerbroek-hangen, beeldhouwen. Er stond  een speelkussen en een stokkenvangspel. Samen met de brandweer mocht je met de brandslang spuiten. Dat was vet!

Buitenspeelidee Gorssel

Zeepkisten race
Na het zien van de film Bennie Stout, dat start met een race, kregen Wessel, Jade en Pascal een idee om een zeepkistenrace in hun eigen dorp Gorssel te houden Jantje Beton gaf hiervoor financiële steun. 13 zelfgemaakte zeepkisten deden mee! Vanaf een steile helling gingen ze een parcours af met een bocht, een wip-wap en een modderbak. Er waren prijzen voor de mooiste- en snelste zeepkist en voor de pechvogel. Volgend jaar weer een zeepkistenrace!

Buitenspeelidee Ooij Spelen op braakliggend terrein
Lars, Willem en Luuk uit Ooij kregen steun van Jantje Beton, want zij bedachten een buitenspeelidee om op De Speulplek te organiseren. De Speulplek is een braakliggend terrein dat is ontstaan doordat de nieuwe wijk Ooijse Graaf voorlopig maar ten dele gerealiseerd wordt. Een uitstekende locatie om, samen met ouders, voor de 75 kinderen uit het dorp een activiteit te organiseren! Er werden spelletjes gedaan, brood gebakken en natuurstukjes gemaakt.

Buitenspeelidee in Meppel

Cowboy- en indianenfeest
Dankzij het buitenspeelidee van Joyce, Mylan en Tessa konden veel kinderen meedoen met het cowboy- en indianenkamp in hun buurt. De buurtvereniging in Meppel heeft het idee van de kinderen uitgevoerd. Het kamp werd op het terrein van het buurthuis gebouwd. Er was onder andere een speurtocht georganiseerd. ’s Avonds was er kampvuur en bleven veel kinderen slapen. Dat was erg spannend!

Tweede exloermond Klimwand in de straat
Robin, Wobbe en Jop uit Tweede Exloermond wilden een klimwand voor alle kinderen uit de buurt. Natuurlijk wel onder begeleiding, want het is heel erg moeilijk. Robin, Wobbe en Jop hebben, samen met een volwassene, een aanvraag ingediend bij Jantje Beton om dit idee te kunnen realiseren. Het was een heel leuke en spannende dag!

Straatfeest tijdens de Buitenspeeldag
In Ermelo kon tijdens de Buitenspeeldag Daan, Demi en Marije de hele straat gebruiken voor hun buitenspeelidee. Er werden Hutten gebouwd, een nepkoe gemolken en geschminkt. ‘Leuk dat er zoveel kinderen buiten zijn’ en ‘Dat ik helemaal zelf die hut heb gebouwd vandaag’. Hoorden ouders van hun kinderen na deze geslaagde dag.

Interessant?

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan

Deel dit artikel:

Partner