Buitenspelen is een must voor ieder kind

De samenwerking tussen NUSO en Jantje beton is sinds 2015 een feit. Samen staan we sterker om het belang van het spelende kind op de agenda te houden.

 Foto: Michiel Wijnbergh

Foto: Michiel Wijnbergh

Geld inzamelen voor buitenspelen en jouw speeltuin

De Jantje Beton Loterij en Collecte bieden speeltuinen een unieke kans om geld in te zamelen voor kinderen die opgroeien in een omgeving waar ze nauwelijks buiten kunnen spelen en tegelijkertijd geld op te halen voor de eigen speeltuin! Met de ene helft van de opbrengst zorgt Jantje Beton voor speelprojecten in heel Nederland voor die kinderen die dit heel hard nodig hebben. De andere helft is voor de speeltuin bestemd. Je kunt dit besteden aan benodigde nieuwe materialen of een activiteit zodat de speeltuin zijn belangrijke rol kan blijven spelen voor de kinderen in de buurt.

50% van de opbrengst voor jullie speeltuin, 50% voor de projecten van Jantje Beton. Samen gaan we voor het speelplezier van kinderen!

Hoe werkt het?

Loterij. Met de verkoop van lootjes van €3,- per stuk. Van elk lot gaat €1,50 naar de speeltuin en €1,50 naar Jantje Beton. Je kunt de loten aan de bezoekers van de speeltuin verkopen. Maar de vrijwilligers en medewerkers van de speeltuin kunnen de loten ook actief binnen hun netwerk verkopen. Hoe meer loten verkocht, hoe hoger de opbrengst.
Periode in 2017:
– 17 t/m 31 mei
– 13 t/m 27 september
Aanmelden Loterij

Collecte. Tijdens de landelijke collecteweek kan de speeltuin, net als veel andere verenigingen en clubs met een jeugdtak, met een collectebus langs de deuren om geld op te halen (o.v.b. van plaats/ruimte in de locatie). Er lopen al aardig wat speeltuinen in Nederland de collecte. De helft van de opbrengst is voor de speeltuin. Dus hoe meer er gelopen wordt door vrijwilligers/sympathisanten van de speeltuin, hoe hoger de opbrengst.
Periode in 2017: 13 t/m 25 februari
Aanmelden Collecte

Waarom meedoen?

  • Met de opbrengst kunnen duizenden kinderen geholpen worden aan een geschikte speelomgeving in de buurt. En dat is belangrijk voor hun gezonde ontwikkeling.
  • Het levert geld op voor de speeltuin dat door wegvallende subsidies goed van pas kan komen voor de aanschaf van nieuwe materialen, het opknappen van bestaande speeltoestellen of de organisatie van een buitenactiviteit.
  • Vrijwilligers zetten zich in voor het goede doel en voor de speeltuin. Dat is leuk en nuttig!
  • Deelname is gratis. Jantje Beton verzorgt alle benodigde materialen en landelijke publiciteit. Alleen voor de eventuele collectebushuur vragen we €0,62 per bus/per jaar.

 buitenspeelmateriaal loterij 2013

Interessant?

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan

Deel dit artikel:

Partner