Den Helder: Stad binnen de linie

 

Over de wijk

In de Den Helder is gekozen voor de wijk Stad binnen de linie. Dit is een grote wijk bestaande uit negen buurten, gescheiden door het spoor. Daarom is afgesproken dat het project wordt uitgevoerd in drie buurten: de Visbuurt, de Vogelbuurt en de Sluisdijkbuurt.

De drie buurten hebben duidelijk een eigen karakter: de Visbuurt (begin 19e eeuw) kent een hoge bebouwingsdichtheid, grote parkeerdruk en relatief weinig groen. Het aantal speelvoorzieningen is er beperkt. De Vogelbuurt is is veel ruimer opgezet met veel groen en grote bomen. Deze buurt is ontstaan in de eerste helft van de 20e eeuw. De Sluisdijkbuurt (jaren zeventig) bestaat uit woonerven met naar binnen gekeerde woningen. Hier ontbreken groen en er zijn weinig speelvoorzieningen. In de Visbuurt en de Vogelbuurt is een speeloase: een grotere speeltuin, met beperkt toezicht, die de hele buurt bedient.

Wat doet Jantje Beton in Stad binnen de Linie?

Tot 2013 creëren we in Stad binnen de Linie een speelnetwerk. Dit netwerk zorgt ervoor dat kinderen zich al spelend veilig door de wijk kunnen verplaatsen. Op dit moment werken we aan de buurten verschillende deelprojecten.

Nieuw schoolSpeelPlein voor Thijsseschool in de Visbuurt: ‘My name is… JAN’

Het schoolplein van de Thijsseschool is opgeknapt: van een kaal tegelplein maakten we een fris schoolplein met unieke klim-, klauter-, kruip-, en hangobjecten die samen de letters JAN vormen.
Lees hier mee over het SchoolSpeelPlein.

Voetbalpleintje bij de Viskom

In het voorjaar van 2011 is het voetbalpleintje naast speeloase de Viskom vernieuwd. Jongeren hebben hier ook hun zelf ontworpen grafitti op de muur van de Vomar supermarkt aangebracht. Lees hier meer over de realisatie van het kleurrijke voetbalplein.

Vogelbuurt

We toveren de groene middenbermen om van saaie grasveldjes zonder duidelijke functie tot spannende, avontuurlijke speelplekken of hondenrenweides. Dit doen we aan de hand van een onderzoek dat door de kinderen uit de buurt is uitgevoerd! Lees hier meer over de realisatie.

Sluisdijkbuurt

Informatie over de Sluisdijkbuurt volgt.

Samenwerkingspartners

Interessant?

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan

Deel dit artikel:

Partner