Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen niet genoeg beweegt kan er niet genoeg aandacht naar spelen op en rondom het schoolplein uitgaan.

Scholen

Het schoolplein staat bij kinderen in de top 3 van favoriete speelplekken. Het is een plek waar kinderen worden uitgedaagd om lekker buiten te spelen en voldoende te bewegen. In de huidige tijd van beeldschermen en beperkte buitenspeelmogelijkheden, blijft voldoende buitenspeeltijd een grote uitdaging (80 procent van de kinderen beweegt op dit moment onvoldoende). Dit terwijl buitenspelen essentieel is voor een goede ontwikkeling van kinderen. Ze worden er namelijk niet alleen gezonder, maar ook slimmer en socialer van. Een aantrekkelijk en gezond schoolplein speelt hierin een belangrijke rol!

Hoe kan Jantje Beton scholen helpen?
Jantje Beton ondersteunt en adviseert scholen die buitenspelen en bewegen op en rondom het schoolplein aantrekkelijker willen maken. Samen met scholen werven wij door middel van de ‘Jantje Beton Loterij’ fondsen om schoolpleinen aantrekkelijker te maken, organiseren wij de Nationale Buitenlesdag voor meer buitenlesplezier en adviseren wij scholen die hun schoolplein gezonder willen maken. Wil je als school ook aan de slag met jullie schoolplein en/of ben je een groot voorstander van (meer) buitenles? Bekijk hieronder hoe Jantje Beton je hierbij kan helpen!

Partner