Privacy

Jantje Beton onderschrijft de wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. De werkwijze van Jantje Beton voldoet aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens aan Nederlandse organisaties stelt.

Het privacybeleid van Jantje Beton is van toepassing op alle verwerking van persoonsgegevens door Jantje Beton via websites en overige kanalen. Het beleid geldt niet voor websites of activiteiten van andere organisaties waar Jantje Beton naar verwijst. Deze organisaties voeren mogelijk een ander privacybeleid. Kijk hiervoor op de betreffende sites van deze organisaties. Het privacybeleid van Jantje Beton bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Gegevensverwerking

2. Gegevensverzameling via internet

3. Gegevensverzameling buiten internet

4. E-mail

5. Producten van partners

6. Jantje Beton en contacten met donateurs

7. Gegevens wijzigen

8. Abonneren en afmelden voor e-mailnieuwsbrieven

9. Cookies

 

1. Gegevensverwerking

Jantje Beton verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van haar donateursadministratie, eenmalige automatische incasso’s verkoop loten, fondsenwervende programma’s en om te informeren over acties, projecten en campagnes. Jantje Beton verstrekt persoonsgegevens niet aan derden.

Jantje Beton draagt zorg voor een passende organisatorische en technische beveiliging van haar systemen waarin persoonsgegevens worden opgeslagen. Op deze wijze stellen we zeker dat persoonsgegevens alleen toegankelijk zijn voor medewerkers die vanuit hun functie bevoegd zijn.  De persoonsgegevens worden alleengebruikt voor de aangegeven doeleinden en daarmee verenigbare doeleinden.

Jantje Beton heeft het CBF-keurmerk voor goede doelen en draagt het ANBI logo.  Lees verder >

Jantje Beton is lid van Goede Doelen Nederland, de brancheorganisatie van goede doelen in Nederland en ondersteunt de gedragscodes die de branchevereniging heeft opgesteld.

2. Gegevensverzameling via internet

Jantje Beton verzamelt via haar websites persoonsgegevens. Dit gebeurt wanneer je je aanmeldt voor een van de e-mailnieuwsbrieven van Jantje Beton, wanneer je je aanmeldt als donateur, deelneemt aan een online actie van Jantje Beton, je inschrijft voor een van onze activiteiten (bijvoorbeeld voor onze Loterij of onze Collecte).

Alle webpagina’s van Jantje Beton waarop persoonlijke gegevens worden verzameld, zijn beveiligd met SSL, de standaard voor veilige commerciële transacties. Deze software codeert alle privégegevens zoals naam, adres en (indien van toepassing) bankrekeningnummer (IBAN), zodat deze gegevens op het web volledig zijn afgeschermd. Je herkent dit aan het slotje dat in de browser verschijnt.

3. Gegevensverzameling buiten internet

Jantje Beton verzamelt ook persoonsgegevens als je via loten of intekenlijsten deelneemt aan Jantje Beton-acties of donateur wordt via een aanmeldformulier, telefoongesprek of andere manieren.

4. E-mail

Als je als deelnemer aan een actie, als donateur of als informatie-aanvrager je e-mailadres aan Jantje Beton hebt verstrekt, wordt je per e-mail geïnformeerd over de actie en overige activiteiten van Jantje Beton. Je kunt je op ieder moment afmelden voor deze e-mails door middel van een afmeldlink die in elke e-mail aanwezig is, of door contact op te nemen met Jantje Beton: 030 277 4000.

5. Producten van partners

Op onze website is het mogelijk om producten van partners te bestellen. De afhandeling van de bestelling wordt verzorgd door derde partijen die deze diensten aan Jantje Beton aanbieden in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze organisaties hebben mogelijk een ander privacybeleid. Kijk hiervoor op de betreffende sites van deze partijen.

6. Jantje Beton en contacten met donateurs

Als je je aanmeldt als donateur van Jantje Beton worden de door jou opgegeven persoonsgegevens vastgelegd in de donateursadministratie van Jantje Beton. Jantje Beton informeert haar donateurs over de activiteiten van Jantje Beton schriftelijk, per e-mail, en/of telefonisch. Jantje Beton is een stichting die voor haar inkomsten grotendeels afhankelijk is van bijdragen van particulieren. Voor donateurs geldt geen betalingsverplichting. Jantje Beton benadert haar donateurs daarom actief met verzoeken om donaties. Nieuwe donateurs ontvangen van Jantje Beton een welkomstbericht schriftelijk, per e-mail of eventueel pertelefoon of per sms waarin de donatie wordt bevestigd.

Jantje Beton zet daarnaast telemarketing in om (nieuwe) donateurs en prospects te vragen Jantje Beton financieel te steunen en om hen te informeren over de activiteiten van Jantje Beton. Jantje Beton werkt hierbij binnen de wettelijke kaders van de Telecommunicatiewet en de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Bij het werven van nieuwe donateurs per telefoon wordt het ingezette databestand vooraf altijd gecontroleerd op meldingen in het Bel-me-niet register. Als je hebt aangegeven nooit meer gebeld te willen worden door Jantje Beton, dan wordt dit in de administratie van Jantje Beton verwerkt en word je niet meer op het door jouw opgegeven telefoonnummer benaderd door Jantje Beton. Als je ook niet gebeld wilt worden door andere partijen, dan geven wij het door jouw opgegeven telefoonnummer door aan het Bel-me-niet register of kun je jezelf aanmelden bij het Bel-me-niet register: www.bel-me-niet.nl

7. Gegevens wijzigen

Via het  contactformulier  op de website kun je wijzigingen doorgeven aan Jantje Beton. Doe je dit liever persoonlijk dan kun je uiteraard ook contact met ons opnemen: 030 2447 000.

8. Af- en afmelden voor e-mail nieuwsbrieven

Je kunt je op diverse plekken op de website aanmelden voor de online nieuwsbrief van Jantje Beton. Hiervoor is het achterlaten van een e-mailadres verplicht. Wil je geen digitale nieuwsbrief meer ontvangen? In elke e-mail is een afmeldlink opgenomen waarmee je je op ieder moment voor de nieuwsbrief kunt afmelden.

9. Cookies

Jantje Beton maakt bij het aanbieden van haar diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestand met gegevens die worden opgeslagen op de harde schijf of in het geheugen van jouw computer. Dit maakt het voor ons makkelijker om de website te analyseren en is het voor jou mogelijk social media functies te gebruiken door bijvoorbeeld nieuwsberichten te delen.

Browser instellingen Cookies kunnen worden uitgeschakeld of gewist. Je kunt je browser zo instellen dat je een melding krijgt zodra je een cookie ontvangt of om cookies te deactiveren. Wanneer je hiervoor kiest is het mogelijk dat de website niet optimaal functioneert. Klik hieronder op jouw type browser om meer informatie te krijgen over het deactiveren of wissen van cookies.

Firefox Google Chrome Internet Explorer Safari

Google Analytics Jantje Beton maakt gebruik van Google Analytics om de website te analyseren. Dit doen we door in Google Analytics informatie te verzamelen over bijvoorbeeld de datum en tijd waarop onze website wordt bezocht en welke pagina’s het meest worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de website te verbeteren. Je kunt de “Google Analytics Opt-out Browser Add-on” installeren om te voorkomen dat onze website informatie over jouw bezoeken doorstuurt naar Google Analytics.

Social media Op onze website vertonen wij buttons en widgets van social media: Facebook, YouTube en Twitter, zodat je eenvoudig onze informatie kunt delen. Deze social media kunnen jouw gedrag op onze website volgen en dit combineren met andere informatie van andere websites. Wil je dit niet? Pas dit dan aan bij de instellingen in jouw Internet browser. Of je zet je computer uit en ga lekker buitenspelen ;).

Jantje Beton en andere websites Op de website van Jantje beton tref je een aantal links aan naar andere websites. Jantje Beton draagt geen verantwoordelijkheid voor de manier waarop deze partijen met persoonlijke gegevens omgaan. Lees hiervoor het privacy-statement, indien aanwezig, van de website die je bezoekt.

 

Privacybeleid Jantje Beton, Utrecht, april, 2016.

Jantje Beton houdt zich het recht voor het privacybeleid te wijzigen. Lees daarom regelmatig dit privacybeleid.