Ambassadeur Nicolien Sauerbreij

“Kinderen moeten bewegen. Vrij zijn!”

Nicolien SauerbreijOlympisch snowboard kampioene Nicolien Sauerbreij (1979) is met het behalen van de algemene wereldbeker snowboarden en een olympische titel momenteel de meest succesvolle Nederlandse snowboardster. Ze nam deel aan de Olympische Winterspelen van 2002, 2006, 2010 en 2014.

Toen Nicolien werd gevraagd om ambassadeur te worden, aarzelde ze geen moment: “Jantje Beton spreekt me zó sterk aan, omdat het heel dicht bij mij staat. Ik woon nu zelf in de stad en zie dat de kinderen daar heel weinig speelmogelijkheden hebben. Als ze voetballen en ze rennen achter een bal aan, dan lopen ze nog eerder onder een auto dan dat ze de bal halen. Ik vind bewegen erg belangrijk. Dat de kinderen zelf aan de slag gaan. En dat ze samen spelen. Dat bevordert het sociale contact. Je krijgt dat nooit als je spelletjes doet op je computer.“

Eigen Jeugd

Nicolien Sauerbreij is enorm enthousiast als ze vertelt, hoe zij zelf in haar jeugd speelde: “Ze hadden mij vroeger niet in een kamertje met een computer moeten opsluiten. Dan was het helemaal niets geworden. Ik was veel te actief. Wilde altijd wat doen. Naar buiten, ravotten! Gelukkig had ik ouders die me heel veel vrijheid gaven. Of ik daardoor Olympisch kampioen ben geworden? Het heeft zeker geholpen!”

Nicolien      

Belang van buitenspelen

Ze onderschrijft het belang  waarom alle kinderen van nu óók buiten moeten spelen: “Ik wist vroeger niet beter dan dat je buiten speelde. Kwam ik bij een vriendje in de stad, dan moesten we kleien. Nou, dat hield ik geen uur vol. Dan wilde ik naar buiten. Maar dat kon niet. Een ander vriendje woonde in de Bijlmer. Hij had een mountainbike, maar daar durfden we niet mee naar buiten. Dan werd-ie onder z’n gat weggepikt. Ik hoop dat een heleboel mensen, net als ik, Jantje Beton zullen steunen. De kinderen verdienen het.”

Interessant?

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan

Deel dit artikel:

Partner