Beschermvrouwe H.K.H. Prinses Beatrix

Vrijwel vanaf de oprichting in 1968 heeft Prinses Beatrix zich ingezet voor Jantje Beton. Tot de dag van vandaag is de Prinses als beschermvrouwe zeer betrokken bij alles wat Jantje Beton doet.

In 1971 was Prinses Beatrix bestuurslid. Als kunstenares heeft ze in die tijd het bekende Jantje Beton beeldje gemaakt. Het mannetje dat demonstratief met zijn vuistje in de lucht staat, staat tot de dag van vandaag symbool voor alles wat Jantje Beton doet: opkomen voor kinderen en spelen. 1979 was het ‘ Internationaal jaar van het kind’. Ter ere daarvan heeft de Prinses een schitterende reportage gemaakt over kinderen en jeugdwelzijn problematieken. Hierover is een boek en een film verschenen.

Na haar kroning tot Koningin in 1980 is ze beschermvrouwe van onze organisatie geworden. Als blijk van haar betrokkenheid heeft ze meerdere jubilea van Jantje Beton bijgewoond (1978, 1988, 1998 en 2008), waarbij ze zelf aan bijzondere mensen en projecten de Jantje Beton Prijs uitgereikte. Tijdens het tienjarig jubileum van de Jantje Beton Roefeldag mochten kinderen in de koninklijke stallen een kijkje nemen. Op uitnodiging van ons heeft ze een aantal filmpremières bijgewoond van onder andere Rooie Sien (1975) en Pluk van de Petteflet (2004). De opbrengst van deze galapremières ging naar Jantje Beton. In het kader van haar zilveren regeringsjubileum woonde ze de opening van de 1ste en 25ste Jantje Beton Sprankelplek bij. In mei 2015 bracht Prinses Beatrix een werkbezoek aan de Jantje Beton Speelbuurt in de wijk Stokhasselt in Tilburg. In juni 2016 bracht ze een bezoek aan twee Jantje Beton projecten op DE Brede School Amsterdam Zuidoost.

 

Interessant?

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan

Deel dit artikel:

Partner