Veelgestelde vragen en contact

Credit_TIL0037bsLR_Gerard-Til_lowres

Wanneer is het Buitenspeeldag?
In 2017 is de Buitenspeeldag op woensdag 14 juni. Organiseer je een activiteit op een andere datum? Ook dan is het mogelijk om jouw activiteit aan te melden.

> Activiteit aanmelden

Waarom is er geen actiepakket?
De meeste organisatoren gebruikten vooral de promotieposter. Daarom is er nu een promotiepakket. In het promotiepakket vind je een promotieposter, printbare kleurplaten die tijdens de Buitenspeeldag uitgedeeld kunnen worden en kant-en-klare teksten die organisatoren kunnen gebruiken voor verschillende media zoals social media, lokale pers en nieuwsbrieven.
De promotieposter en kant-en-klare teksten zijn te downloaden via de pagina met promotietips.
De kleurplaten zijn te downloaden via de pagina met praktische tips.

Tot wanneer kan ik mijn activiteit aanmelden?
Je kunt je activiteit tot en met 14 juni aanmelden.

> Activiteit aanmelden

Wat te doen als aanmelden van mijn activiteit via de ‘Kaart’ niet lukt of als ik mijn registratie wil wijzigen?
Mocht het aanmelden via de Kaart op de website niet lukken, of wil je je aanmelding achteraf nog wijzigen, neem dan contact met ons op via buitenspeeldag@jantjebeton.nl.

Wat te doen als ik met meerdere organisaties op een locatie de Buitenspeeldag organiseer?
Alleen maar goed. Op het inschrijfformulier kun je in het omschrijvingsveld ook aangeven dat je met meerdere organisaties de dag organiseert. Door je samen sterk maken om kinderen buiten te laten spelen, wordt de Buitenspeeldag een nog groter succes. Stem onderling af wie de contactpersoon is en zorg dat een van de organisaties zich opgeeft.

Geeft het een probleem als er in een gemeente op meerdere locaties een Buitenspeeldag wordt georganiseerd?
Dit is geen probleem. Er kunnen prima meerdere activiteiten naast elkaar georganiseerd worden. Op de pagina met activiteiten kun je zien welke initiatieven er nog meer in je gemeente plaatsvinden. Het is aan te raden wel contact met elkaar op te nemen. Je kunt zo je krachten bundelen, bijvoorbeeld bij de promotie.

Met welke regels heb ik te maken?
Bedenk bij elke activiteit die je opzet, welke regelgeving er van toepassing is. Voor een straatactiviteit is een vergunning nodig die je 6 tot 8 weken van tevoren moet aanvragen bij je gemeente.

Vindt de Buitenspeeldag plaats als het regent?
Ja, want ook in de regen kun je leuke spelletjes spelen. De kans bestaat dat geplande activiteiten letterlijk in het water vallen, voorzie dus een regenalternatief. Bekijk hier onze tips!

Is er budget bij de organisatoren van de Buitenspeeldag om activiteiten te organiseren?
Nee, wie deelneemt aan de Buitenspeeldag is zelf verantwoordelijk voor de kosten van de activiteiten die hij of zij organiseert in het kader van de Buitenspeeldag. Je kunt natuurlijk de middenstand of bedrijven benaderen voor sponsoring. Ook stellen sommige gemeenten en welzijnsorganisaties een bijdrage beschikbaar. We hebben een aantal handige financieringstips op een rijtje gezet.

Wij willen de Buitenspeeldag op een andere datum houden.
Dat mag, maar wij willen je sterk aanraden om de Buitenspeeldag ook op 14 juni te houden, omdat er dan landelijk veel media-aandacht is voor alle initiatieven. Organiseer je de Buitenspeeldag toch op een andere datum? Geef dit dan aan tijdens het invullen van het aanmeldformulier. De afwijkende datum wordt kenbaar gemaakt in de landkaart waar alle Buitenspeeldag activiteiten worden vermeld.

Is de Buitenspeeldag hetzelfde als de Straatspeeldag?
De Straatspeeldag is opgegaan in de Buitenspeeldag. Nickelodeon heeft samen met Jantje Beton de handen ineengeslagen om de jaarlijkse Buitenspeeldag te organiseren.

Ik wil een deel van de straat afzetten. Heb ik daarvoor een vergunning nodig?
Ja, hiervoor moet je ongeveer 6 tot 8 weken van tevoren een vergunning aanvragen bij je gemeente.

Hoe moet ik een vergunning aanvragen bij mijn gemeente?
Kijk op de website van je gemeente voor meer informatie.

Hoe ben ik verzekerd tijdens de Buitenspeeldag?
De verzekering van iedereen die meedoet aan de Buitenspeeldag, van organisator tot deelnemer, is de verantwoordelijkheid van de organisatie van een lokale activiteit. In de meeste gemeenten zijn vrijwilligers en hun organisaties via de gemeentelijke vrijwilligersverzekering al verzekerd voor aansprakelijkheid en in veel gevallen hebben vrijwilligersorganisaties zelf (ook) een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers. Kijk je polis er op na of informeer bij je verzekeringsmaatschappij of de gemeente of de voorwaarden ook van toepassing zijn tijdens de Buitenspeeldag!
Mocht je tijdens de Buitenspeeldag een groot evenement organiseren, dan kun je wellicht beter een evenementenverzekering afsluiten. Informeer hiernaar bij je verzekeringsmaatschappij. De initiatiefnemers van de Buitenspeeldag zijn niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen of schade tijdens de Buitenspeeldag.

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via buitenspeeldag@jantjebeton.nl.

Deel dit artikel:

Partner