Publicaties

Op deze pagina vind je diverse publicaties van Jantje Beton of waar Jantje Beton een bijdrage aan heeft geleverd. Deze zijn allemaal te downloaden of te bestellen. Onder de publicaties vallen ook verzamelingen van onderzoeken. Relevante onderzoeken zelf, die (mede) in opdracht van Jantje Beton of geheel door andere partijen zijn uitgevoerd, worden geplaatst op de Onderzoek pagina.

Facts: Stand van Zaken Schoolpleinen 2014

Deze publicatie, ververst uitgebracht in 2014, geeft een overzicht van de stand van zaken op schoolpleinen in Nederland. De publicatie is uitgevoerd door de Onderzoekerij in opdracht van Jantje Beton.

pdf - Stand van Zaken Schoolpleinen 2014 A4 - 1.31 MB
pdf - Stand van Zaken Schoolpleinen 2014 A5 - 860.04 kB

 

Facts: Belang Kindvriendelijke Buitenruimte 2013

Een kindvriendelijke buitenruimte is niet alleen belangrijk voor kinderen, maar heeft ook veel voordelen voor de maatschappij. Bijvoorbeeld op het gebied van integratie, economie en duurzaamheid. De Onderzoekerij heeft in opdracht van Jantje Beton het boekje “Belang kindvriendelijke buitenruimte” opgesteld waarin het belang voor zowel kinderen als de maatschappij uiteengezet wordt.

PDF Boekje: pdf - Facts belang kindvriendelijke buitenruimte - 870.66 kB

 

‘Ieder kind heeft recht op natuur’

Buitenspelen in de natuur is goed voor kinderen. Maar nooit eerder in de geschiedenis groeiden zó veel kinderen zó ver weg van de natuur op. Daarom heeft Jantje Beton samen met vijftig andere organisaties het pamflet ‘Ieder kind heeft recht op natuur!’ ondertekend. Dit pamflet heeft prinses Irene onlangs tijdens de Natuurtop aangeboden aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

PDF Pamflet: pdf - ‘Ieder kind heeft recht op natuur!’ - 710.87 kB

 

SpeelAward 2012

Juni 2012 – Jantje Beton SpeelAward 2012: Inspirerende voorbeelden voor gemeenten
In deze publicatie staan de drie winnende ontwerpen voor het herinrichten van het Regentessekwartier in Den Haag, als ook negen andere inspirerende voorbeelden. Deze ontwerpen zijn ingestuurd door deelnemers aan de ontwerpwedstrijd: de Jantje Beton SpeelAward 2012.

PDF Inspirerende Voorbeelden: pdf - Jantje Beton SpeelAward 2012: Inspirerende voorbeelden voor gemeenten - 1.52 MB

 

Maart 2012 – Jantje Beton SpeelAward 2012
Maak jij het meest speelvriendelijke ontwerp?

PDF SpeelAward 2012: pdf - Jantje Beton SpeelAward 2012 - 1.31 MB

 

In actie voor buitenspelen

2009 – Buitenspeeltips
Lummelen, annamaria koek koek of slingertikkertje; deze en nog veel meer spelletjes voor buiten staan in het boekje ‘Buitenspelen in Heerlen’. Het buitenspeelboekje is een initiatief van de Heerlense kinderburgermeester Esmee Mees, waaraan Jantje Beton ook een bijdrage heeft geleverd.

PDF Buitenspelen in Heerlen: pdf - Buitenspelen in Heerlen - 1.24 MB

 

2005 – SpeelruimteActiePakket
Voor iedereen die zelf in actie wil komen voor speelruimte in de buurt is er het Jantje Beton SpeelruimteActiepakket. Die bestaat uit een brochure, een bijlage met voorbeelden en een actieposter. In de brochure leest u onder meer hoe u een actiegroep opricht, hoe u de gemeente kunt benaderen en hoe u de pers bij uw actie kunt betrekken.

PDF Actiepakket: pdf - Jantje Beton Actiepakket - 1.89 MB

PDF Bijlagen Actiepakket: pdf - Bijlagen Jantje Beton Actiepakket - 2.37 MB

PDF Poster: pdf - Poster Jantje Beton Actiepakket - 467.66 kB

 

2008 – Jubileumboek Jantje Beton: Tijd voor spelen
In ‘Tijd voor spelen’ geven Froukje Hajer van Jantje Beton en journaliste Jolanda Keesom een levendige beschrijving van de actuele dilemma’s rond spelen. Aan de hand van tien thema’s worden de belangrijkste dilemma’s en ontwikkelingen rond het spel van kinderen geanalyseerd en van commentaar voorzien door gerenommeerde onderzoekers en praktijkdeskundigen. Ook worden uitdagingen geformuleerd voor speelbeleid. Tijd voor spelen is daarmee een onmisbaar boek voor iedereen die zich inzet voor meer speelruimte voor kinderen.

Je kunt het boek bestellen bij Uitgeverij SWP: www.swpbook.com

Interessant?

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan

Deel dit artikel:

Partner