Buurten waar je goed kunt buitenspelen zijn bijvoorbeeld ook prettiger voor volwassenen, voetgangers en fietsers.

Gemeenten

Een kind- en speelvriendelijke openbare ruimte is heel belangrijk om kinderen dagelijks buiten te laten spelen in hun eigen buurt. Buitenspelen is namelijk gezond. Jazeker, kinderen zijn te motiveren om vaker buiten te spelen. En ja, ze vinden tv kijken en computerspelletjes doen leuk, maar iets minder dan de helft van de kinderen in Nederland geeft aan vaker buiten te spelen en de tv en computer vaker te laten staan als het buiten minder saai zou zijn.

Daarom ondersteunt Jantje Beton kinderen om hun eigen buurt weer leuk te maken. Ook belangrijk een kindvriendelijke openbare ruimte is prettig voor alle gebruikers van de openbare ruimte. Buurten waar je goed kunt buitenspelen zijn bijvoorbeeld ook prettiger voor volwassenen, voetgangers en fietsers.

Zonder de samenwerking met en inzet van gemeenten is het werk van Jantje Beton niet mogelijk. Daarom adviseert en ondersteunt Jantje Beton in het kader van een goed speelruimtebeleid gemeenten en professionals bij een kind- en speelvriendelijke inrichting van de buurt en het geven van een centrale rol aan kinderen.

Bekijk de buitenspeelprojecten van Janje Beton. Klik hier!

Partner