Verstandelijk beperkten helpen bij onderhoud speeltuinen

groepsfoto-met-kids

Jantje Beton en Fonds verstandelijk gehandicapten slaan de handen ineen om speeltuinen te ontlasten in het onderhoud en verstandelijk beperkten een werkplek te geven in de speeltuin.

Het project ‘Aan de slag in de speeltuin’ verbindt speeltuinen met instellingen voor dagbesteding en scholen in het speciaal onderwijs waardoor jongeren met een verstandelijke beperking bij de speeltuinen een werkplek krijgen en speeltuinen ondersteuning krijgen in het onderhoud en beheer van de speeltuin.

Meer speeltuinen kunnen openblijven
Het is een project dat op meerdere vlakken winst behaalt. Speeltuinen zijn heel belangrijk voor kinderen om buiten te spelen en een sociale ontmoetingsplek voor de buurt. Helaas kampen veel speeltuinen met een tekort aan vrijwilligers. Door ondersteuning van de jongeren met een beperking kunnen meer speeltuinen openblijven en kunnen 65 duizend kinderen buiten blijven spelen. De jongeren met een verstandelijke beperking krijgen met dit project echt een volwaardige rol in onze samenleving. Ze gaan aan de slag en dat geeft ze een groter gevoel van eigenwaarde.

Met steun van de VriendenLoterij willen Jantje Beton en Fonds verstandelijk gehandicapten de komende jaren minimaal 125 speeltuinen verbinden met ofwel scholen voor speciaal onderwijs ofwel instellingen voor dagbesteding waarbij minimaal 875 jongeren met een beperking een werkplek krijgen in de speeltuin.

Meer weten?
Wil je meer weten of een indruk krijgen van wat het project precies inhoudt? Bekijk dan de website en de video op www.aandeslagindespeeltuin.nl.

 

Interessant?

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan

Deel dit artikel:

Partner