Jantje Beton Collecte 13 t/m 25 februari: in actie voor buitenspelen!

Ruim 40.000 vrijwilligers collecteren voor Jantje Beton én hun eigen (club)kas.

Veel kinderen kunnen niet naar een club of vereniging om daar lekker te bewegen of avontuurlijke activiteiten te ondernemen. Daar wil Jantje Beton wat aan doen. Van 13 t/m 25 februari halen ruim 40.000 vrijwilligers tijdens de Jantje Beton Collecte extra geld op voor hun (club)kas. En voor projecten van Jantje Beton ten behoeve van kinderen voor wie buitenspelen niet vanzelfsprekend is. Dat is hard nodig omdat 1 op de 5 kinderen niet of slechts één keer per week vrij buitenspeelt en 80% van de kinderen onvoldoende beweegt.

Jantje Beton ondersteunt lokale verenigingen en clubs

Jantje Beton steunt organisaties om extra geld op te halen voor de (club)kas. Scouting-groepen, sport- en jeugdclubs, speeltuinen en organisaties als dagopvang kunnen twee weken lang, van 13 t/m 25 februari, collecteren tijdens de Jantje Beton Collecte om hun eigen (club)kas te spekken. De helft van de opbrengst is voor de deelnemende organisaties. De andere helft is voor projecten van Jantje Beton.

50% voor de eigen (club)kas

Eén van de deelnemers die vanaf 2006 jaarlijks geld inzamelt middels de Collecte is Speeltuin Kindervreugd uit Giessenburg. Deze speeltuin bestaat al 61 jaar en heeft de opbrengst van vorig jaar – á € 1.526 – goed besteed. Kinderen kunnen zich helemaal dol draaien in de nieuwe draaimolen en gebruikmaken van leuke activiteiten tijdens de vakanties.

Iedereen die aan de collectant geeft, steunt lokale organisaties en buitenspelen voor kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Met meer inkomsten is meer mogelijk. Zoals onderhoud, aanschaf en vervanging van materialen of de organisatie van activiteiten.

Waar wordt gecollecteerd

Er wordt in heel Nederland gecollecteerd. Bekijk hier welke jeugdverenigingen deelnemen aan de Jantje Beton Collecte 2017.

Belang van buitenspelen

Buitenspelen is meer dan alleen leuk: het is noodzakelijk voor kinderen. Juist in een tijd waarin ruim 80% van de kinderen onvoldoende beweegt en 1 op de 5 kinderen niet of slechts één keer per week vrij buitenspeelt, houdt buitenspelen hen spelenderwijs in beweging. Kinderen worden er vrolijk en blij van en ze leren belangrijke mentale, motorische en sociale vaardigheden. Door samen buiten te spelen ontwikkelen kinderen zelfbewustzijn, flexibiliteit en empathie. Bovendien heeft buitenspelen een positief effect op de leerprestaties en het concentratievermogen op school.

 

Interessant?

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan

Deel dit artikel:

Partner