Groene speelprojecten

  • Basisschool de Klokbeker, Ermelo - Het schoolplein loopt over in de prachtige natuur. (Foto: M. Wijnbergh)

  • Avontuurlijk kaapschip Rotterdam - "De Zeelands luister is echt een schip gebleven, maar is wel geschikt om veilig op te spelen."

  • Spelen met water

    Basisschool De Klokbeker in Ermelo - Kinderen zijn maar al te blij met de waterpomp.

  • Kariboe in Heemskerk - Kinderen verstoppen zich in de wilgentunnel.

  • Basisschool Waterland, Purmerend - Kinderen spelen graag op de verschillende speelaanleidingen.

Kinderen spelen graag in de natuur. Nergens kun je vrijer en avontuurlijker spelen dan in het park of het bos. Maar nooit eerder in de geschiedenis groeiden zó veel kinderen zó ver weg van de natuur op.

Jantje Beton ondersteunt projecten die buitenspelen in de ‘natuur om de hoek’ bevorderen. Kinderen meer in de natuur laten spelen is niet moeilijk. De natuur is dichter bij dan je denkt, zelfs in een stedelijke omgeving. Je kunt de aanwezige natuur toegankelijk maken of natuurlijke elementen aan de stedelijke omgeving toevoegen.

Jantje Beton werkt samen met groene organisaties zoals Natuursprong.
Lees hier meer over ons samenwerkingsverband.

Ter inspiratie lichten we een aantal leuke groene speelaanleidingen uit.

Basisschool De Wiekslag in Voorst

Basisschool de Wiekslag wilde fungeren als speelplek voor alle kinderen in het dorp. Hiervoor veranderde het plein van een stenen vlakte naar een natuurlijke speelplek die voor iedereen toegankelijk is.

Basisschool De Klokbeker in Ermelo

Het plein van basisschool De Klokbeker in Ermelo kreeg een metamorfose met als voornaamste doel: vergroening van het schoolplein.

Basisschool De Kariboe in Heemskerk

Tijdens de bouw van de nieuwe school besloot De Kariboe een ‘groene bril’ op te zetten. Zelfs het dak van de school is groen en betrokken bij het nieuwe SchoolSpeelPlein.

Basisschool Skoalfinne en basisschool De Totem in Warns

De twee basisscholen Skoalfinne en De Totem delen samen een schoolplein dat ongevormd werd in een levendig speelveld vol met natuurlijke spelaanleidingen voor het hele dorp.

Vrije School Waterland in Purmerend

Vrije School Waterland verandert van een saai en fantasieloos schoolplein in een natuurlijke (speel) tuin voor alle leeftijden in de hele buurt.

Basisschool de Disselboom in Wintelre

Disselboom schoolplein schoolspeelplein

Het plein van basisschool De Disselboom werd van een saai schoolplein omgetoverd in een echte natuurlijke droomspeelplaats voor alle kinderen in het dorp.

Waar is Jantje Beton actief?

Bekijk de kaart

Partner