(Her)inrichting speelplekken

  • Avontuurlijk kaapschip Rotterdam - "De Zeelands luister is echt een schip gebleven, maar is wel geschikt om veilig op te spelen."

  • Schoolplein It Iepen Stee, Makkum - De oranje neushoorn waar je met klimgrepen op kunt komen is een echte blikvanger op het plein en populair bij kinderen.

  • Jenaplan St. Jozefschool in Wageningen - "Ouders en kinderen bouwden samen aan de natuurspeelplaats"

  • Brede school Heuvelrijk - De kinderen zien de speelplek echt als 'hun' terrein, ze zijn er zuinig op.

  • Kariboe in Heemskerk - “Het is een mooie openbare natuurspeelplek geworden voor de hele buurt, van jong tot oud”, zegt directeur Henk Schweitzer.

Ruim 3,6 miljoen kinderen in ons land zijn voor buitenspelen aangewezen op speciaal daarvoor ingerichte speelplekken. Die speelplekken zijn vaak verouderd, saai, onveilig of moeilijk te bereiken.

Gelukkig zijn er buurtbewoners, jeugdclubs, verenigingen en scholen en vooral kinderen die hier iets aan willen doen. Jantje Beton ondersteunt hen bij de realisatie daarvan. Onder de voorwaarde dat kinderen een actieve rol hebben.

Subsidie aanvragen?

Wil je een subsidieaanvraag doen voor de (her)inrichting van een speelplek? Via onderstaande button kan je controleren of je aan de criteria voldoet.

Wil je eerst zien aan welke uitgangspunten een project moet voldoen? Ga naar: Uitgangspunten (her)inrichting speelplekken

Voorbeelden (her)inrichting projecten bekijken? Zie onderaan deze pagina!

Creatieve buitenspeelvoorbeelden bekijken? Klik hier!

Veelgestelde vragen. Klik hier!

Braakliggend terrein in Weert veranderd in uitdagende natuurspeeltuin

Waar eerst een oude en verweerde sporthal stond, is nu met grote inzet van vele vrijwilligers en buurtgenoten een uitdagende natuurlijke speeltuin gerealiseerd.

Schoolplein Montessori Kind Centrum De Mozaïek

"De jongens waren druk en liepen steeds te duwen. Er werd gepest omdat iedereen zich verveelde." Dat vertelt Daniëlle (10) over de oude speelplek naast het noodgebouw van haar school.

Speeltuin Floragaarde in Haarlem

Voor Tommy (10) en zijn vrienden uit de Koninginnebuurt in Haarlem was speeltuin Floragaarde maar saai. Ze basketballen en voetballen graag, maar het veldje in de speeltuin is helemaal versleten.

Speeltuin Miranaburg in Geleen

In de wijk Lindeheuvel in Geleen was er lange tijd grote behoefte aan een plek waar kinderen onder toezicht kunnen buitenspelen en aan activiteiten kunnen meedoen.

Brede School Merenwijk Leiden

Kale parkeerplaatsen tussen de hoge flats, grasveldjes zonder speeltoestellen en een betonnen schoolplein waar alleen een duikelrek stond.

Waar is Jantje Beton actief?

Bekijk de kaart

Partner