Gezonde Schoolpleinen

Jantje Beton werkt als één van de partners mee aan de realisatie van 70 Gezonde Schoolpleinen, een project van de overheid. Doordat we leerlingen betrekken bij het ontwerp en de realisatie ontstaat een plein die elke euro dubbel en dwars waard is. Kinderen zijn immers de experts op het gebied van spelen en hebben vaak geweldige ideeën!

In dit filmpje presenteren leerlingen van de Vrije School Mareland in Leiden met trots hun Gezonde Schoolplein. Laat je inspireren door dit mooie voorbeeld en ontdek de kracht van kinderen een stem geven in het ontwerp- en realisatieproces.

Nieuwsgierig welke metamorfose andere schoolpleinen hebben ondergaan? Laat je in dit filmpje meenemen op reis langs enkele scholen.

Bekijk hier het filmpje van het Kandinsky College in Nijmegen en ROC A12 in Ede

Buitenlesdag!

Buiten leren, maar ook buitenspelen en buiten bewegen is leuk en heeft ook nog eens een gunstig effect op gezondheid en leerprestaties. Leerlingen leren op onderzoekende en speelse wijze én de lessen kunnen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen. Daarom werd op dinsdag 12 april de allereerste Buitenlesdag van Nederland georganiseerd. Lees meer over de Buitenlesdag of bekijk hier het filmpje!

Meer informatie:

Voorbeelden Gezonde Schoolpleinen

IBS El Boukhari in Leerdam

Door een gebrek aan financiële middelen bij de school en de ouders was er eerder geen geld om het schoolplein goed onder handen te nemen.Dankzij het Gezonde Schoolpleinen project is het plein op de IBS El Boukhari echter nu veranderd in een mooi, sportief en groen schoolplein.

Brede School Moerwijk in Den Haag

Cor Emousschool en OBS De Kleine Wereld zijn beiden gevestigd in Brede School Moerwijk. Met de verhuizing naar een nieuw gebouw ontstond de wens voor een natuurlijke speelomgeving met veel uitdaging voor de leerlingen. En dat is gelukt met een Gezond Schoolplein!

CBS Mecklenburg in Enschede

De kinderraaad van de Mecklenburg is vanaf begin actief betrokken geweest bij de totstandkoming van het schoolplein. Van een verouderd leeg plein, is het plein nu getransformeerd tot een mooi groen en gevarieerd plein met veel ruimte voor sport en spel.

OBS De Toonladder in Zwolle

OBS De Toonladder in Zwolle heeft een Gezond Schoolplein. De leerlingen van De Toonladder zelf zijn vanaf het begin actief betrokken geweest bij de totstandkoming van het nieuwe schoolplein. Waar het plein eerst leeg en saai was, met slechte bestrating en veel bielzen waar de kinderen vaak over struikelden, is er nu een mooi groen en sportief plein ontstaan.

BS De Merwijck in Kessel

Basisschool De Merwijck in het Limburgse Kessel zet in op gezonde voeding. Met het Gezonde Schoolplein natuurlijk, maar De Merwijck doet ook mee aan het project KERNgezond

CBS De Loopplank in Zaandam

CBS De Loopplank in Zaandam heeft een Gezond Schoolplein! Samen met de kinderen werd gewerkt aan een nieuw plein waar op een gezonde manier met elkaar gepraat, gespeeld en gesport wordt. Start: mei 2014 / Opening: 3 juni 2015

Waar is Jantje Beton actief?

Bekijk de kaart

Partner